Windsurfing centar Premantura Hrvatska • Windsurfing centro Premantura Croazia • Windsurfing center Premantura Croatia • school - rental - rent a bike

Windsurfing Spots

Prijava Korisnika


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
3337886 Posjetitelja
flikka.gif
hotsails.gif
ahd.png
nah_skwell.png
2006logonautix_l.gif
caas.jpg
exo.jpg
proudpartnerv.png
premanturanet_logohorizontal01.png
Windsurfing spotovi
Windsurfing spotovi
Subota, 28 Siječanj 2006
 

PREMANTURA

Premantura je najjužnije mjesto na istarskom poluotoku pa je samim time okrenuta na sve moguće vjetrove.

 

stupice_2.jpg

 


Već smo napomenuli da je i naš centar okrenut na dva najvažnija vjetra a to su bura (NNE-ENE) i jugo (ESE-S). Stupice omogućuju pristup na oba vjetra i isto tako ostavlja vam da vi sami izaberete i odlučite u kojim uvjetima želite jedriti.

 

img_8712.jpg

 

U Premanturi po oba vjetra možete jedriti od ravne vode, bump and jump pa do valova. Svi ti uvjeti nalaze se na udaljenosti ne većoj od 2 km.

stupice.jpg


POMER

Maleno mjesto koje se nalazi imeđu Medulina i Premanture posjeduje veliki zaljev koji zbog zatvorenosti liči na jezero, a oni koji nisu naviknuti na jedrenje na moru ovaj zaljev može dobro poslužiti kao zamjena za jezero.

 Image

Takvi uvjeti su jako dobri i za početnike u glisiranju i tehnikama funboardinga i freestylerima.

MEDULIN

Medulin je jako dobar spot za jugo i sve južne vjetrove jer ulaze direktnu u uvalu koja se zove Bjeca.Vrlo je siguran spot jer vas vjetar i valovi nose u uvalu a dno je prekriveno pjeskom. Kao spot bi ga preporučili kod početnika po bilo kojem vetru

Image 

(pola uvale zatvoreno je sprudom i samim time iza spruda nema valova i dno je pješčano i plitko), a i kod naprednih i dobrih surfera ima mnogo onih koji vole ovaj spot (razmak između valova, oblik valova, lakoća pristupa i sigurnost).

LI®NJAN

Uvala od Kuj u potpunosti je otvorena na buru - sve što više puše ima više vala. Ovaj spot vole svi oni koji preferiraju brutalne on shore uvjete.

 

linjan_1.jpg
linjan.jpg

 

Zamjerka (možda se svi neće složiti samnom) ovom spotu je što u većini slučajeva bura puše slabije nego u Premanturi i Medulinu.

OPĆENITO

Kao što smo rekli južni dio Istre okrenut je apsolutno na sve vjetrove pa mislimo da je kao takav vrlo dobar za sve vrste jedrenja na dasci a svi spotovi nisu udaljeniji od 15km. Ako vidite da nešto puše a na mjestu gdje boravite uvjeti nisu najbolji slobodno dođite do nas i mi ćemo vas uputiti na najbolje mjesto za vas.

stupupice_3.jpg


 

Google maps


Windsurfing bar zoom
(44.800421, 13.911395)


Windsurfing center Premantura zoom
(44.797528, 13.918996‎)


Windsurfing center Medulin zoom
(44.809590, 13.931565‎)

Vrijeme

Pula

---
joomla templates by dezinedepot
(C) 2018 www.windsurfing.hr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.